REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Gökbörü Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği’nden Andımız Tepkisi!

 

Andımızı Geri İstiyoruz!

 Gökbörü Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Genel Merkezi ilkokullarda okutulan Andımız'ın tekrar kaldırılması ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Öğrenci Andı”nın kaldırılmasının, sözde “çözüm ve barış süreci”nde birtakım bölücü çevreleri memnun etmek için yapılmış yanlışlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olarak bu tür “taviz”lerin bölücü teröristleri yatıştırmayacağını, tam aksine daha da azdıracağını ısrarla söylemiş; zamanında gerekli uyarılarda bulunmuştuk.

Çoğunun temel sorunu, metindeki “Türklük” vurgusudur. Buna ek olarak bazı çevrelerin Atatürk’e duydukları nefret de belirtilmelidir.

Türk milletinin varlığı ve Türk devletinin bekası, ancak çağın gerekleriyle uyumlu, bilgi ve akıl temeline dayanan ama  gönlü ve duyguyu asla ihmal etmeyen bir eğitim anlayışı ve siyaseti ile mümkündür. İşte “Andımız”, “İstiklal Marşı”, “Bayrak” gibi semboller millî duyguları ve millî şuuru besler. Onun için kamuoyunda bazı çevrelerin “Andımız”ı veya “İstiklal Marşı”nı okuyoruz ama bir şeye yaramıyor yollu yorumları son derecede hatalıdır.

Türk’ün bir etnik grup değil, tarih içinde yoğrulmuş büyük bir millet olduğunu hâlâ anlayamayan veya anlamak istemeyenler var. Öğrencilere millî şuur ve özgüven kazandırmak

 

için eğitim ve öğretimde yapılan öğrenci andı uygulamasının ırkçılık veya faşizmle hiçbir ilgisi yoktur. Milletimizin adı Türk, vatanımızın adı Türkiye’dir.

Millî Eğitim Bakanlığından, temyiz sürecine bakılmaksızın okullarda, Öğrenci Andı'nın yeniden okunmasını sağlamasını bekliyoruz.

 

Bu milletin gönlünden Vatan, Millet, Bayrak sevgisini silemezsiniz. Söylemekten çekiniyorsanız hatırlatmamda yarar var.

Bu devletin adı TÜRKİYE,

 

Milletin adı TÜRK MİLLETİ,

 

Bayrağın adı TÜRK BAYRAĞI,

 

Vatanın adı TÜRK VATANI’dır.

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷

 

Gökbörü Ocakları Genel Başkanlığı"




Hiç yorum yok