REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ DARİE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN KURULAN “GAMER” İLE KADINLAR GÜVENDE

 


İçişleri Bakanlık Merkezinde yer alan, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından kurulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) 7 Mart Pazar günü açıldı. 

Açılış konuşmasını Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Levent TUNCER yaptı. Ardından Asayiş Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sibel Özdemir bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda; GAMER bünyesinde oluşturulan  

1-) Elektronik İzleme Takip Merkezi hakkında bilgi aktarıldı. 

Buna göre; 25 Ocak itibariyle 81 ilde ( polis ve jandarma bölgesinde ) 1.000 kapasiteli “ Elektronik Kelepçe Uygulamasına başlanıldığı, 

2-) Kolluk birimleri tarafından kullanılan, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla güncellenen “Aile İçi Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme Formu”  kırmızı: çok yüksek risk, turuncu: yüksek risk, sarı: orta risk, gri: düşük risk şeklinde renklendirildiği,


3-) Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması ; şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisi açarak bir tuşla 112/155 Acil Çağrı Merkezlerine ulaşmalarını sağlayan ve en hızlı şekilde ekip ve devriyenin sevkedildiği KADES uygulamasından 5 dilde ( Arapça, Farsça, Fransızca, İngilizce ve Rusça) çeviri olup, 24 Mart 2018 tarihinde hizmete girildiği ve 7 Mart 2021 itibari ile 1.535.830 kişinin bu uygulamayı indirdiği, 92.406 kadının acil durumlarda uygulamayı kullanarak ihbarda bulunulduğu bilgisi aktarıldı. 

ELEKTRONİK İZLEME TAKİP MERKEZİ VE ELEKTONİK KELEPÇE 

81 ilden gelen mahkeme kararları, İçişleri Bakanlığında GAMER bünyesinde Elektronik İzleme Merkezinde personeller tarafından takip ediliyor. Bu kapsamda hükümlünün mağdura yaklaşmaması yönünde ikazda bulunuyor. Mağdura yaklaşması yönünde bir teşebbüs olursa verilen sinyal ile merkeze iletiliyor ve olaya müdahale edilmesi sağlanıyor. Bu merkezde kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini azaltılması hedefleniyor.



HABER : SÜMER TAŞKIRAN

Hiç yorum yok