REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Güzelliğinin yanı sıra başarısı ile de adından söz ettiren Merve Akıncı 8 Mart Kadınlar Gününe Özel Açıklamalarda Bulundu…

 Güzelliğinin yanı sıra başarısı ile de adından söz ettiren Merve Akıncı 8 Mart kadınlar günü nedeniyle Vizyon Medya Yönetim Kurulu başkanı Taner Özgür ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Taner Özgür : Sevgili Merve, bugün 8 mart kadınlar günü. Senin için bugünün anlamı nedir?

Merve Akıncı : 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.
Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün geçmişi çok eskilere dayanıyor. .Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmekte. Dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gün 8 Mart..Herkesin birbirinin sesi olduğu bu anlamlı günde, geleceğini ve hayatını elleriyle inşa eden kadınların enerjisi ne mutlu ki bir bütün oluyor.


Taner Özgür : Kadınların çağının başladığını öne süren düşünürler var? Sence bu doğru mu?

Merve Akıncı : Evet başladı.. Astrolojik olarak da böyle.. Artık susmayıp, ayakları üzerinde duran, haksızlığa göğüs gerip sesini çıkarabilen ,girişimci kadınları yürekten kutluyorum .Siyasetten sanata ve iş dünyasına, Daha çok başarı duyup ,ödül alan kadınlarımızı kutluyor olacagız.2022 önemli..


Taner Özgür: Kadınların gücünü görmezden gelmek nasıl problemler doğurur?

Merve Akıncı : Ülkenin dört bir yanında binlerce, on binlerce kadın, kadın mücadelesinin ve memleketin en temel gündemlerini konuşmak için kendine ve hiç tanımadığı kadınlara dair beklenti, üzüntü ve taleplerini dile getiriyor..
Bu günden güne artıyor ve iş yerlerinde birlik bilinciyle hareketler başladı.. Yürüyüşler zaten vardı artık daha korkusuz kadınlar ..Tv programları bunun en iyi örneklerinden. Neden sussun ki kadın.Benden şuan bir yardım is tese bir kız arkadaşım, onu çözmek için seferber oluyoruz. Çünkü gücün cinsiyetle ilgisi olmadığnı anladık artık..Haksızlık daha çabuk çözüme ulaşmaya başlıyor.. Keşke cinayetlerde de bu düzelse artık.. Zaten sosyal medya her şeyin çabuk yayıldığı bir yer .Çok titiz bir konu artık..

 


Taner Özgür: Türk yapımı film ve dizilerdeki kadına karşı bakış açısını nasıl görüyorsunuz?

Merve Akıncı : Çok beğendiğimi söyleyemem. Hep bir aldatılma sahnesi yada canı yanan kadın teması.. Neden ?!
Topluma ışık tutmayan, düzelmesi için rehber olmayan mesaj içermeyen hiçbir şeyi izlemiyorum artık. Ben çok dobrayımdır. Türk filmi kafasından çıkalım artık. Eski filmlerimiz bile çok güzel ama iyi bır mesaj içermiyorsa artık tercihim değil..Öncelikle oynanan tiyatro oyunları ve dizi sinema projeleri gençlere çocuklara örnek olmalı ki kaliteli aile kurabilsinler..iyi projelerı ayakta alkışlarım.

Taner Özgür: Son zamanlarda kadınlara uygulanan kötü muamelenin düzeltilmesi için sence neler yapılmalıdır?

Merve Akıncı : Sosyal sorumluluk projeleri artmalı,Televizyon programları artmalı.Açık oturumlar olmalı kadınlar adına..Hatta filmler çekilmelı ..Olacakta zaten,bu sene kendine inanan kadınların yılı..

 


Taner Özgür: Kadınların her alanda çalışmalar gerçekleştirmesi sence önümüzdeki senelerde hangi olumlu sonuçları doğurabilir?

Merve Akıncı : Kadınlara ne kadar fazla iş alanı açılıp destek olunursa ülke ekonomisi de o kadar fazla gelişir. Zaten bunun farkında olan ülkeler kadınların başarılarını her zaman destekliyor. kadınlar gelişirken ülkede gelişiyor. Güven, motivasyon, sabır, görev yönetimi, pazarlık becerileri sayesinde kadınlar hem iş hem de ev hayatında başarılı olabiliyorlar. Evde ki huzur çocuğun geleceğine yön bile oluyor. Her Şey bir zincir.
Kadınların doğuştan gelen hakları 1400 yıl evvel ifade edilmiştir. Biz böyle bir medeniyetin evlatlarıyız.Büyümek istiyorsak bu yolda korkusuzca adımlar atmalıyız..Ülkemiz cok kıymetli ,
Dünya Kadınlar Günü‘nün tüm dünyada ve ülkemizde her türlü bedensel ve ruhsal şiddetten uzak, adalete, eşitliğe, barışa ve huzura katkı sağlayıp geleceğe güvenle bakmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.

Hiç yorum yok