REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Gayesi unutulan 19 Mayıs..

Gökbörü Ocakları Genel Başkanı Ali Şefik AÇAN 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için bir basın demeci yayınladı.

 Gazetelerimize konuşan AÇAN; demecinde ise Türk gençliğine ciddi mesajlar vererek günün anlam ve önemini değerlendirdi.


 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 1938 yılından beri bütün ülkemizde sevinçle kutlanan önemli bir gündür. 

Ulusal bağımsızlığımızın milat tarihi olan 19 Mayıs’ı Atatürk gençliğe armağan etmiş, böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır.


O tarihten beri 19 Mayıs karanlıkla mücadele edebilecek cesaret, her güçlüğü aşabilecek enerji ve yepyeni bir ülke kurabilecek genç vizyonu temsil eder.

GAYESİ UNUTULAN 19 MAYIS

 Hepimizin bildiği gibi Türk milleti birinci dünya savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ortaya çıktı.19 Mayıs 1919 tarihinde türk milletine tekrardan tarih arenasında bende varım dediği dedirttiği gün sayesinde bu günleri yaşamamıza vesile oldu.

  Sonrası Atatürk bu var olma gününü Türkiye tarihine nakşetmek için geleceğimiz yarınlarımız olan Türk gençliğine armağan etti. Aslında bu armağan büyüklerin gençlere ülkenin nasıl kazanıldığını periyodik olarak aktarmamızı sağlayacak köprü vazifesinde idi. Bu konuda pekte başarılı olamayan büyükler sayesinde günümüz gençliği beyin göçü ile bir bir ana vatanını terkeder duruma geldi.

  Sebebi ise dereceli gençlerimizin bile kâh mülakatta sebepsiz elememiz. Kâh hak ettiği değeri vermeyip batılı ülkelerin kucağına itmemiz. Her yıl ulusal bayramlarımızda aynı basma kalıpları yazıp çizmemiz söylememiz bir şeyleri değiştirmediğini görmemiz gerekiyor. Önce kafaları değiştirmemiz lazım gençlerimize güvenip hak ettikleri pozisyonları onlara tereddütsüz vermemiz ve üretken bir hale getirmemiz gerekiyor. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bu bayramı sadece gençler eğlensin diye değil. Gençleri örfüne, töresine birliğine ve dirliğine uygun gençler yetiştirmemiz için bizlere talimatname olarak bıraktı. Türk gençliğinin üstesinden gelemeyeceği durum yoktur.

 Yeter ki hak ettikleri değeri verelim...


Bizim her söylemimiz Havza bildirisi, Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas kongrelerinin devamı niteliğindedir. Bu çabamız ve ocağımızın var oluş sebebi , bıçak kemiğe dayandığında, şartlar ne kadar ağır olursa olsun gerektiğinde binecek bir Bandırma Vapuru, inecek bir Samsun Limanı bulacağımızın delilidir."


19 Mayıs gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene

Gökbörü Ocakları Genel Başkanı

Ali Şefik AÇAN

Haber ; TANER ÖZGÜR



Hiç yorum yok