REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Gökbörülerden Çocuklara Mesaj Var...

 


Gökbörü Ocakları Eğitim Ve Kültür Derneği 'nden 23 Nisan ile ilgili ortak  bir basın açıklaması..

Tüm yurtta teşkilatlanma çalışmalarını hızlandıran Gökbörü Ocakları genel başkan Ali Şefik Açan ve İl Başkanları ile ortak bir bildiriye imza atarak kamuoyuna günün anlam ve önemini içeren bir açıklama gerçekleştirdi.


23 Nisan 1920 Yüce Türk milletinin varlığını, birliğini ve dahi dirliğini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Yüce Türk halkının egemenliğini tüm Dünya’ya haykırdığı tarihtir. Başbuğ Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’a verdiği önem şu sözlerinden anlaşılmaktadır;

-Türkler yüzyıllardan beri özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı, yaşam gereği saymış bir kavmin yiğit çocuklarıdır.

-Ulusal egemenlik bir milletin namusudur, şerefidir, haysiyetidir.

-Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.



Türkler tarihleri boyunca esirliği kabul etmemiş, kimsenin boyunduruğu altına girmemiş bağımsızlığını yok etmeye çalışanları her defasında püskürtmüş yahut yok etmiş bir millettir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bunun kanıtı ve aynı zamanda bir daha asla unutulmaması için Atatürk tarafından özellikle çocuklara hediye edilmiş bir bayramdır. Çünkü bir milletin geleceği çocuklarıdır.

Bizim burada sorumuz şudur, korkunuz Yüce Türk milletinin bağımsızlığı, ulusal egemenliği midir? Yoksa bu zihniyet ile yetişecek yarının fikri hür vicdanı hür Yiğit ve Yüce Türk çocukları mıdır? Hangisinden nasıl korktuğunuz önemli değil çünkü Yüce Türk milleti her zaman olduğu gibi yine ulusal egemenliği söz konusu olduğunda varlığını ortaya koyacak bunun için gerekirse gözünü kırpmadan canını feda edecektir. Yahut Yüce milletin bağrından yine yiğit çocuklar çıkacak ve bu ulusal egemenliğimizin üzerinde oynanan oyunlara dur diyecektir. Buna ne korkularınız ne de baskılarınız engel olamayacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir gün değildir, bizim için bir değerdir. Vazgeçilmez, değişilmez bir değerdir, bu değer için yüzyıllardır savaşan ve savaşmaktan korkmayan bizler gerekirse yine bu değer için savaşırız. Yüce milletin bağımsızlığına uzanacak elleri kırmak boynumuzun borcudur.

          


  Bir kıvılcım var yüreklerde Türkçülük kıvılcımı, bizler Gökbörü Ocakları, Türklük ve Türkçülük kıvılcımını yüreğinde yangına çevirmişler olarak, Yüce Türk milletinin yüreğinde ki kıvılcımı yangına çevirmeye ant içtik ve bu yola baş koyduk. Ve bundandır ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dokunulmasına asla izin vermeyeceğimiz Türk milletinin Milli değeridir çünkü bu bayram bize Türklüğün, Türkün bağımsızlığının kanıtı olarak Başbuğ Atatürk tarafından bırakılmış bir mirastır. Bu yolda ki tutumumuz baskı kurmak, silahlı ya da silahsız bir zorbalık değildir, bizim yolumuz Türklük ve Türkçülük ışığıyla aydınlanan eğitim ve irfan yoludur, bu şuur ile aydınlanan yeni nesiller ve yiğit Türk balaları yetiştirmektir. Ve yetişen yeni nesli ve dahi bu şuur ile yetişmiş olan abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz herkesi Gökbörü Ocakları çatısı altında, Türkçülük otağında toplamak birlik ve beraberliğimizi sağlamaktır.

         


   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Yüce Türk milletine kutlu olsun.

            Varlığımız Yüce Türk Milletine armağan olsun.

Haber ; TANER ÖZGÜR

1 yorum: