REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

ANDA KARDEŞE VEFA DERNEĞİ İZMİR HALKININ GÖNLÜNE TAHT KURDU

 zmir depreminde, enkaz altında kalanlara ilk olarak yardıma gelen arama kurtarma ekipleri arasında yer alan Anda Kardeşe Vefa Derneğine bağlı Anda Arama Kurtarma Ekipleri, enkaz alanlarında göstermiş oldukları özverili ve disiplinli çalışmalarından ötürü tüm İzmir halkının takdir ve şükranlarını kazandı. Bununla birlikte üzücü deprem hadisesi ile birlikte kurulan Anda İzmir İl Temsilciliğine bağlı gönüllü ekipleri, henüz yeni kurulmuş olmalarına karşılık ihtiyaç duyulan her yerde, görev ayrımı yapmaksızın göstermiş oldukları başarılı çalışmalar nedeniyle kamu otoriteleri tarafından da diğer STK’lardan ayrı bir yerde değerlendirilerek, afet sonrası yardım faaliyetlerinde disiplinli çalışmanın önemine örnek olarak gösterilmiştir.

Bu konu hakkında Anda Kardeşe Vefa Derneği İzmir İl Temsilcisi Yusuf KOÇ yapmış olduğu açıklamada;

“İzmir depreminin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde, öncelikle tüm depremzede hemşerilerimize tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Biz Anda İzmir İl Temsilciliği olarak büyük bir başarı ile görevlerini tamamlayarak sahadan çekilen arama kurtarma ekiplerimizin bıraktığı yerden devam ederek, İzmir halkının ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına tüm imkanlarımız ile seferber olduk. Henüz İl Temsilciliğimizi yeni oluşturmuş olmamıza karşılık, gerek kendi çevremizden gerekse de sahada münferit olarak çalışan gönüllüleri kendi çatımız altına alarak, yaklaşık yüz kişilik bir gönüllü ekibi ile afet sonrası yardım faaliyetlerinde AFAD koordinasyonu altında ihtiyaç duyulan her yerde görev yaptık. Özellikle kurulan çadır kentlerde gündüzleri tedarik zincirlerinin bir parçası olarak, geceleri ise nöbetçi gönüllülerimiz vasıtasıyla ayrım yapmaksızın verilen tüm görevleri yerine getirdik. Bunun yanı sıra İzmir Fuarı 3 ve 4 No’ lu hollerde kurulan yardım depolarında kalabalık gönüllü gruplarımızla devamlı surette çalışarak , gıda tedarik zincirinin aksamamasında büyük katkılarımızın olduğunu belirtmekten mutluluk duyarım. Geçen zaman içerisinde İzmir depreminin medyadaki etkisinin azalmaya başladığı bu dönemlerde, bir çok STK’nın sahadan çekildiğini üzülerek görmekteyiz. Bununla birlikte biz Anda olarak, kuruluş amacımızın gözümüzün gördüğü, gücümüzün yettiği her yere yardım götürerek, ihtiyaç sahiplerine bir umut olduğumuzu aklımızdan hiç çıkarmıyoruz. Bu nedenledir ki kurulan konteyner kentte, AFAD tarafından STK’lara yönelik olarak yapılan çağrıya yalnızca Anda İzmir İl Temsilciliği olarak cevap verdiğimizi ve depremzede hemşerilerimizin bir geceyi daha çadırlarında geçirmemesi adına insanüstü bir çabayla verilen tüm görevleri yerine getirdiğimizi söylemekten gurur duyarım. Bununla ilgili olarak sizin aracılığınızla da buradan görev ayrımı yapmaksızın başından sonuna kadar özveri ve disiplin ile çalışan tüm gönüllülerimize takdir ve şükranlarımı sunarım.

Derneğimiz tamamen gönüllük esası ile çalışan kişilerden oluşmaktadır. Bu kişilerin arasında doktorlar, avukatlar, mühendisler, memurlar, öğrenciler, emekliler, şirket sahipleri ve çalışanlarından oluşan kozmopolit bir yapı bulunmaktadır. Bizim dernek olarak milli ve vatansever bir çizgimiz vardır ve devletimizin tüm kurumlarıyla eşgüdümlü olarak çalışmaya özen göstermekteyiz. Bu nedenledir ki ülkemizde gerçekleşen her bir doğal afet ve sonrasında vatandaşlarımızın görmüş olduğu maddi ve manevi zararlar, bizlerin de içini ziyadesiyle acıtmaktadır. Enkaz altında kalan küçük bir çocuğa saatlerce çalışarak ulaşmak ve onun bir an bile olsa elini tutabilmek, ihtiyaç sahibi bir insanın, ufak bile olsa bir derdine merhem olabilmek, ve onların gözlerinde gördüğünüz tarifi imkansız minnet duygusu, işte tüm bunlar yapmış olduğumuz çalışmalarda bizleri devamlı ayakta tutan motivasyon kaynaklarımızdır.

Son olarak belirtmek isterim ki; kısa bir süre önce kurulmuş olmamıza rağmen gönüllülerimizin yapmış olduğu samimi ve özverili çalışmalar neticesinde bir çok yeni gönüllülük başvurusu almaktayız. Bununla birlikte derneğimizin çatısı altında arama kurtarma veyahut insani yardım faaliyetlerinde bulunmak isteyen tüm İzmirlilere kapımız sonuna kadar açıktır.Katılmak isteyenler http://www.anda.ogr.tr internet sitesi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden @andaizmir (instagram/facebook/twitter) bizleri takip edebilir ve faaliyetlerimiz hakkında bilgi alabilirler.” dedi 

Hiç yorum yok