REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Aftüder’den Sert Açıklama

 


 Afrikalı Türkler Kalkınma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve  Güney Sudan İzmir Fahri Konsolosu Mesut Mercan Şampiyonlar Ligi’nde Paris’te PSG ile mücadele eden temsilcimiz Başakşehir’in Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya yönelik, maçın 4. Hakemi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Sebastian Costantin Coltescu’nun “negro-zenci” demesiyle ırkçı söylemde bulunması ile ilgili olarak çok sert bir açıklama yaptı.

Mercan;

“Bizleri ırkçılık minvalinde değerlendirerek yıllarca küçümseyen vahşi Avrupa  bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi ve tensel  ayrımdan dolayı bir futbol  müsabakasında sporcu birisine yapılan ırkçı saldırı sabırları taşıran,tüm insanlık için önemli bir yere sahip olan siyah ırka karşı işlenmiş insanlık suçu cezasız kalmamalıdır. Umut ediyorum  ki devlet büyüklerimiz sosyal medyada kınama yapmak yerine devlet adamlığı göstererek Osmanlı mirası olan Afrika kıtasındaki insanların aşağılanmasına yönelik yaptırım gücünü gösterirler.

Bizler Afrikalı Türkler Kalkınma ve Dayanışma Derneği olarak Irkçılığa hayır diyor, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi gereğince tüm uluslararası kurumları gerekeni  yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Hiç yorum yok