REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
REKLAM

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

PAYLAŞTIKÇA FİLMİ GÖSTERİ İÇİN GÜN SAYIYOR

 Köylüler ve proje ekibinin oynadığı “PAYLAŞTIKÇA” isimli kısa film çekimi yapılmıştır. Film, 25 Kasım 2020 tarihinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Antalya Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da pandemi kuralları çerçevesinde gösterime girecek.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği’ce (TOCİN) hazırlanan ve İsviçre Büyükelçiliği tarafından finanse edilen projede köy yaşamında toplumsal cinsiyet çalışmaları yapılmıştır. “Feminist ve Profeminist Köylüler” adıyla hazırlanan proje için köy muhtarı, ihtiyar heyeti, köylü kadınlar ve erkekler çalışmalarda aktif olarak rol almışlardır.
İki Avrupa Birliği projesini başarı ile tamamlayan TOCİN pandemi döneminde hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

PROJE 150 PROJEDEN İLK ÜÇE GİRDİ

Büyükelçilik tarafından duyurusu yapılan proje çağrısına Türkiye’den 150 proje başvurusu yapıldı. Büyükelçilik ön elemede 10 projeyi, sonrasında 3 projeyi uygulanabilir bularak destekleme kararı aldı. TOCİN tarafından hazırlanan proje ilk üçe girerek uygulandı.
Antalya İli Döşemealtı İlçesine bağlı Kovanlık Köyünde; İnsan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, erkeklik/kadınlık tartışmaları, kadın hakları, feminizm/profeminizm, şehir yaşamında kadın erkek eşitliği konularında örnek sunumlar ile toplumsal cinsiyet eşitliği konularında bilinç arttırılması için çalışmalar yapılmıştır. Kapalı köy yaşamında ilk defa yapılacak toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ile farkındalık yaratılmıştır.
Köyün yaşlı erkekleri ve kadınları ile erkeklik/kadınlık rolleri üzerine sohbetler, kullanılan dil, atasözü, deyimler üzerine çalışma, köyde kullanılan cinsiyetçi dil kalıpları, cinsiyetçi roller, kadınlara yönelik ayrımcılık konularında bilgilendirmeden sonra eşitlikçi dil kullanımı ve cinsiyetler arası iş bölümü örnekler ile anlatılmıştır.
Erkek ve kadınlara yönelik olarak toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilmiştir. Kahvede erkeklere yönelik “erkeklik tartışmaları” “kadın hakları” konulu drama tekniği ile grup çalışmaları ile erkek köylülerin ilk defa duyacakları toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinden feminizm ve profeminizm konuşmaları yapılmıştır.
Dernek Başkanı Ali İlyas Daştan, ‘Köyde kullanılan cinsiyetçi dil kalıpları, cinsiyetçi roller, kadınlara yönelik ayrımcılık konularında bilgilendirmeden sonra eşitlikçi dil kullanımı ve cinsiyetler arası iş bölümü örnekler ile anlatılmıştır. Eylül ve Ekim 2020 tarihinde her Pazar günü Kovanlık Köyünde uygulama yapılmıştır. Köy Muhtarı Nazım DOHAN ve köy sakini İbrahim CİNGİZ projenin başından sonuna kadar büyük desteklerini esirgememişlerdir.’ Şeklinde açıklama yaptı.

Hiç yorum yok